luni, 18 iunie 2012

Trucuri simple pentru a va zugravi peretii in culori

Este adevarat ca zugravitul in culori este un subiect vast si de multe ori cele mai bune sfaturi si idei vin atunca cand incepi amenajarea si deja esti obisnuit cu spatiile ce vor fi redecorate. Vizualizarea si destinatia fiecarei incaperi, mai ales cand vorbim de bloc, trebuie sa isi atinga scopul si prin culoarea ambientala.

Deoarece am vorbit deja despre acest subiect in articolul Viata in culori sau cum sa-ti inviorezi apartamentul, acum va vom prezenta cateva mici trucuri utile pentru succesul deplin al renovarii:

    1. Cel mai indicat este ca pe acei pereti pe care va doriti sa-i nuantati sa faceti probe si sa aplicati mostre de culoare. Asteptati sa se usuce sau mai bine urmariti ziua si noaptea (la lumana artificiala) modul in care se prezinta culoarea si impactul vizual asupra d-voastra.

    2. Va fi mult mai usor daca veti lucra cu materie prima alba pe care o puteti colora dupa bunul plac, inchizand sau dimpotriva estompand tonurile pana ajungeti la nuanta dorita.

    3. Pentru un bun amestec al culorii in vopsea, folositi un mixer atasat la o bormasina.

    4. Pastrati intotdeauna o mostra de culoare intr-un recipient curat, transparent sai alb, de preferat o sticla sau un borcan cu gura mai mica, etanseizati capacul si in caz de accidente casnice (inundatii, desenele copiilor etc.), va fi mai usor sa obtineti din nou aspectul dorit.

    5. Intotdeauna aplicati mai multe straturi.

    6. Daca albul este predominant, ganditi-va bine inainte de a va alege mobila si decoratiunile, pentru ca prin acestea va trebui sa va exprimati personalitatea. Unul din dezavantajele albului este acela ca etaleaza foarte repede praful depus in zona caloriferelor si la colturile dinspre tavan, langa tevi sau intrerupatoiare

    7. Caloriferele, daca nu va doriti sa iasa prea mult in evidenta, le puteti vopsi in alb sau in nuanta peretilor, insa este mai greu de potrivit culoarea.

Totul trebuie atent gandit si inainte sa va apucati de teaba consultati un specialist in domeniu sau macar pe altcineva care a trecut prin experienta similara, analizati oferta de pe piata iar noi nu putem decat sa va dorim pe mai departe inspiratie si spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu