miercuri, 17 octombrie 2012

Locul de parcare din curte - materiale ecologice

Da, asa cum scrie si in titlu, chiar am folosit material ecologic: un fel de cofraje verzi, se gasesc in comert in hipermarket-urile de specialitate. Ca si cost, te duc la fel cu betoanele, insa trebuie tinut cont de urmatoarele:

1.  Sunt foarte usoare (le cumperi si le transporti tu) - au incaput 60 bucati intr-un Logan.
2.  Asternutul de pamant-pietris-nisip nu trebuie sa fie perfect-perfect, la dunga orizontal.
3.  Merge foarte bine sa folosesti diverse folii (inclusiv saci de rafie) deasupra nisipului, apoi pui cofrajul (care are niste dintisori gen mos-baba pentru ghidaj) si in gaurile de cofrajpui pietris mic (gen margaritar).
4.  Fiind din plastic ecologic, au un termen de degradare de 12-15 ani - suficient ca sa se aseze pamantul si pietrisul, sa se intareasca si eventual sa mai vii cu un strat de ceva (ca e nisip, ca e pietris, ca e pamant).
5.  Udat cu regularitate, desi alte plante gen buruieni nu vor mai iesi din cauza bazei de sac, tesatura destul de mica, totul se va drena frumos si in picatura mica iar aceasta parcare ecologica se poate imbogati cu gazon.
6.  Daca vrei gazon, uzi bine, mai adaugi pamant foarte mic ca si granulatie, nisip si insamantezi apoi uzi dupa regula de intretinere a gazonului.
7.  Drenaj excelent in orice conditii de debit de apa.
8. Timp de lucru efectiv: 1-2 zile pentru 1 persoana daca este mult pamant de completat pentru a avea totusi o linie orizontala, pentru o suprafata de 20-22 mp.
9.  Placa de cofraj are o dimensiune la care se vede repede suprafata acoperita: 50x50 cm.

Promit sa revin cu poze, pentru perioada in lucru si rezultatul final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu