miercuri, 13 iunie 2012

Terenul pe care vom construi

Inainte de a va gandi la detaliile legate de construirea unei case noi trebuie tratate cu maxima seriozitate aspectele ce tin de terenul pe care veti amplasa imobilul. La prima vedere nu este nimic dificil dar, ignorarea unor detalii in aceasta etapa pot duce la probleme serioase in viitor.

    • daca nu aveti terenul si urmeaza sa-l cumparati, este bine sa apelati la un avocat pentru a verifica situatia juridica a terenului (posibila existenta a unor litigii in care este implicat vanzatorul)

    • vecinatatile terenului, dimensiunile si forma acestuia, deschiderea la stradala etc. Aceste elemente pot impune anumite restrictii ce se vor rasfrange asupra amplasarii si dimensiunilor viitoarei case.

    • drumul de acces la teren

    • existenta sau nu a utilitatilor in apropierea terenului (apa, canalizare, electricitate, gaz)

    • distanta pana la anumite zone de interes: spatii comerciale, scoli, gradinite, cabinete medicale, mijloace de transport in comun etc.

    • existenta in apropiere a unor surse de poluare (gropi de gunoi, uzine, linii de cale ferata etc.)

    • existenta anumitor limitari sau interdictii de construire pe terenul respectiv. Aceste informatii rezulta din planul de urbanism zonal (PUZ) si planul de urbanism general (PUG). Daca exista un certificat de urbanism, in acesta sunt trecute informatii legate de regimul de inaltime al cladirii, aliniamentul stradal, procentul de ocupare al terenului (POT) si coeficientul de utilizare al terenului (CUT). Daca terenul este strabatut de retele de cabluri sau conducte este posibil sa nu aveti voie sa construiti deloc.

    • existenta unui studiu geotehnic ce ofera informatii despre consistenta si structura solului, nivelul panzei de apa etc. Costurile legate de fundatia imobilului sunt puternic influentate de natura solului.

Abia cand toate aceste aspecte au fost considerate puteti trece linistiti la urmatorii pasi ce va vor conduce spre casa visata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu