marți, 15 ianuarie 2013

Mar Mutsu

Un mar de iarna, foarte parfumat, mare si zemos... yammy...

Sa vedem ce gasim pe net, despre aceasta delicatesa:
  •  "Pomul de vigoare mare - foarte mare, cu coroană cu şarpante puternice şi înflorire odată cu soiul Golden. Rodeşte mult, dar nu constant şi este sensibil la rapăn. Soi triploid, rău polenizator.Fructul este foarte mare peste 200g, sferoidal cu tendinţă spre tronconic, de culoare verde-gălbuie uşor colorat în roşu pe partea însorită. Pulpa este alb-gălbuie, crocantă, acidulată, de calitate foarte bună, uşor aromată." (Sursa: http://www.pominova.ro);
  •  "Măr de iarnă.
    Caracteristicile fructului: mărime foarte mare (230 - 250 g), formă alungită, deseori asimetrică. Coaja cerată, verde la maturitate devine galbenă, pe partea expusă la soare apare o coloratură rosiatică. Este predispus la arsură . Pulpa alb-gălbuie. Gust armonios, raportul zahăr/acid este avantajos, plăcut aromată.
    Caracteristicile pomului: crestere viguroasă a pomului tânăr, cu coroană mare aplatizată.
    Maturitatea de consum: se recoltează în prima decadă a lunii octombrie, când culoarea devine verde deschisă. Îsi păstrează calitătile până în aprilie în depozite frigorifice cu mediu controlat." (Sursa: http://pepinierelehida.infoferma.ro);
  • In plus, mai gasim: "Portaltoi MM106. Soi obtinut in Japonia, prin hibridarea sexuata a soiurilor Golden Delicious si Indo. A fost introdus ca soi comercial in 1949."(Sursa: http://www.4garden.ro).
Cam atat  ar fi, in rest se repeta informatiile :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu