joi, 17 ianuarie 2013

Poarta auto - cum calculam deschiderea

Stiu ca am intarziat cu continutul, insa am muuulte sa va spun, asa ca voi continua cu detalierea titlului, pentru inceput. So...

Daca sunteti 1 sau 2 persoane in casa si doar unul dintre d-voastra conduce, este suficient sa calculati o deschidere simpla, de 3 m, astfel incat sa nu fie o problema intrarea si iesirea din curte. Pentru alte amenajari prin gradina se poate descarca materialul (nisip, pietris, pamant etc.) la poarta si de acolo se imprastie unde este nevoie. Asta daca nu incomodati pe nimeni pe trotuar. Cu o utilitara de 2,5 mc se poate chiar intra pe poarta daca soferul acesteia este mai indemanatic.

Problema sepune doar daca sunteti mai mult de 1 sofer in familie, va extindeti familia sau doriti sa aveti mai mult de 2 masini in parcul personal. De aici am pornit noi si am ajuns la o deschidere de 4m, cu poarta rulanta actionata momentan de maini dibace ;)  s-a dovedit utila cand am avut 2 masini in curte mai mult de 1 zi, cand s-a venit cu o utilitara mai mare pentru nisip si trebuia descarcat in curte. Se vede insa la fiecare ger ca este grea, desi are doar cadru dur in Y intors si in rest e sarma bordurata - e greut de manevrat.

Daca cumva vreti sa amenajati 2 intrari separate, fara a inghesui masinile una langa alta (la noi nu mergea una in spatele celeilalte) cel mai simplu e cu 2 porti defazate, pe role paralele, cu deschiderea la poarta de 3m sau 3,5m la o masina de teren. Credeti-ma - e suficient!

Spor, de maine povestesc ce s-a mai intamplat de la ultima intrevedere :)  O noapte frumoasa sa aveti....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu