marți, 15 ianuarie 2013

Nu dati cu sare cand vine inghetul!

Iarna asta s-a intamplat de cateva ori sa se faca pojghita groasa de gheata pe terase (intrarile in casa) si chiar pe pietris, dar cel mai nasol a fost cand poarta auto a sarit de pe sina cu una bucata roata.

Sfat de om logic si prevazator: luati putin mai mult lichid de parbiz sau solutie dezgivranta, antigel sau alte minuni special concepute pentru masina - sunt solutii blande, neacide, care nu ataca vopseaua implicit nu ataca betonul/cimentul. Daca este nevoie caci gheata e groasa, faceti o dilutie mai concentrata, catre limita superioara si pulverizati sina si rotile. Fara sa spargeti sau sa dati cu sare! Sarea se va duce odata cu apa in microfisurile betonului si il va macina iar in plus acolo unde ajunge nu va mai creste fir de vegetatie.

Dupa ce ati pulverizat solutia dezgivranta si ati dat o matura, poarta s-a deblocat si aparent merge foarte usor; dati cu incredere si pe rolele de sus, care la noi se blocheaza iremediabil. Dupa ceva timp daca este deblocat angrenajul si daca vreti sa nu mai aveti surprize curand pulverizati o solutie de antigel si doar in cazul in care si a doua zi aveti probleme aplicati WD40, un spray lubricant exceptional si care unge fara sa acumuleze mizerie, din contra - o va curata pe cea anterioara. Este bun pentru orice mecanism si balama, rotite si piese metal-metal.

Spor si numai bine! Si feriti-va de SARE! Mai bine dati cu putin nisip ;)

Un comentariu:

  1. noi pudram cu cenusa, daca se poate cand e si soare e chiar perfect, in cateva minute se topeste zapada. vegetatia creste apoi cu elan, cimentul nu pare sa fi fost afectat dupa 4 ierni de tratament...

    RăspundețiȘtergere