duminică, 1 aprilie 2012

Cum sa iti petreci vacanta acasa


Este adevarat ca incepe sezonul estival si cum la noi de ceva timp primaverile sunt calde si insorite, predispun spre iesiri si excursii. Din cauza crizei economice, este mai greu sa iesim in fiecare week-end catre mare sau munte sau o statiune, iar concediile sunt greu planificate si atent studiate financiar. De aceea, in acest articol ne-am propus sa va oferim sugestii de a va petrece o vacanta in oras sau in imprejurimi, astfel incat cheltuielile sa fie minime dar sa puteti profita la maxim de timpul liber.

Iesiti in parc. Orice oras, cat de mic sau mare, are cel putin un parc mai deosebit. Organizati-va cate o zi sau doua pe saptamana pentru o astfel de iesire. Daca in localitate sunt chiar mai multe astfel de locatii de agrement, vizitati-le pe fiecare in parte. Pe langa plimbarea de care multi dintre noi nu mai apucam sa ne bucuram, va veti destinde (in timpul saptamanii in principiu nu este aglomeratie ca in week-end) si veti afla si ultimele noutati zonale (amenajari de terenuri sportive, program de muzica de fanfare, teatru pentru copii etc.).

Vizitati imprejurimile orasului. In majoritatea cazurilor, in raza a 30 km distanta de localitatea de resedinta puteti gasi obiective turistice inca nevizitate de d-voastra, fie ca vorbim de atractii naturale (pesteri, paduri, lacuri etc.) fie ca vorbim de constructii antropice (saline, manastiri, cetati, statiuni balneo etc.). Vizitati-le conform unui itinerar care sa va convina si gasiti mijloace de transport pana la destinatie, daca nu aveti masina. De cele mai multe ori exista curse de maxi-taxi sau chiar autocare care pot efectua circuite ale obiectivelor propuse.

Programati-va macar o iesire la iarba verde, in cuplu sau cu familia ori prietenii. De multe ori, perioada de concediu coincide pentru mai multe persoane apartinand aceluiasi grup, astfel incat daca in restul anului este mai greu sa va intalniti (programul de lucru poate fi foarte incarcat sau in contratimp cu ceilalti), acum va puteti dedica o zi alaturi de cei dragi d-voastra. Informati-va asupra unei locatii placute, eventual amenajata si purcedeti la a va invita cunoscutii. Acesta zi se prelungeste adesea spre lasarea serii si la sfarsitul ei veti constata ca v-ati relaxat si v-ati si pus la curent cu ultimele noutati.

Mergeti la piscina sau strand. Chiar daca nu stiti neaparat sa inotati, va puteti delecta la marginea apei deoaece este bine cunoscut efectul terapeutic pe care doar simplul ei clipocit il are asupra nervilor. Puteti de altfel sa si iesiti din localitate pentru o astfel de ocazie, in una din statiunile de profil.

Jucati o partida de tenis. Gasiti un teren amenajat pentru tenis de camp sau incercati chiar tenis de masa (si aceasta forma de miscare uneori poate fi destul de solicitanta). Veti face miscare, va veti amuza impreuna cu partenerul d-voastra si poate chiar va veti descoperi un nou hobby. Seara, dupa o zi de miscare, relaxati-va cu ajutorul unei lampi de aromaterapie si cu o baie inspumata.

Mergeti la teatru. Imposibil ca macar in una din seri sa nu gasiti o piesa pe placul d-voastra, sau chiar va puteti provoca iesind sa vedeti o piesa noua. Este ocazia ideala de a va destinde, stiut fiind faptul ca teatrul si cinematograful dau stari de spirit diferite. Analizati programul stagiunii, informati-va despre una din piesele din oras, imbracati-va elegant si iesiti in oras. Va veti relaxa cu siguranta si este posibil chiar sa reveniti mai des decat v-ati fi asteptat.

Vizitati-va prietenii sau rudele care stau la casa. Cu siguranta si lor le va face placere, iar pentru d-voastra o simpla iesire la aer intr-un cadru restrans si apropiat sufleteste nu poate decat sa binedispuna. O gradina frumos amenajata, un gratar facut la jar, umbra unui copac, un catel sau o iasomie inflorita – sunt mici lucruri de care va puteti bucura si care va vor destinde cu siguranta.

Iesiti la o gradina de vara, mergeti la un teatru de vara sau la un concert in aer liber, consultati revistele sau Internet-ul pentru a gasi evenimente in aer liber, incercati orice astfel incat sa nu stati in casa dar nici nu va epuizati fortele. Programati-va fiecare zi si dozati-va efortul deoarece in perioada concediului va puteti bucura de tot ce va lipseste in restul anului, iar noi va dorim in acesta cautare sa aveti inspiratie si ... concediu placut!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu