sâmbătă, 31 mai 2014

Trandafiri infloriti (1)

      In gradina, dupa banane si cate un capacel de ingrasamant lichid, trandafirii nostri arata cam asa (jumatate din ei asteapta sa infloreasca):


 

  










 



Toti sunt luati de la Hornbach sau Dedeman, ca si tip sunt multi Ilatos parfumat si din cei care inca nu au decat boboci mari am cataratori semi-parfumati.


      Cel mai frumos ca si parfum este un trandafir englezesc, roz catarator, cu buchete medii-mari.
 

      Printre noii lastari necumparati am un trandafir de la gradinita fetii (prins sub sticla inca de primavara trecuta). de la vecini am 2-3 care ar fi buchete parfumate si tufe mari, in care florile isi schimba culoarea in functie de gradul de inflorire si urmatorul obiectiv (frumos din prunctul meu de vedere) este sa achizitionez un trandafir mov. 


Cei mai multi care nu sunt cataratori sunt in ghiveci asa ca orice neajuns se poate face prin scoaterea lui si inlociurea pamantului, relocare sau alte asemenea treburi uneori necesare, ca si in cazul florilor de apartament. Este riscul de a nu gasi locatia corecta chiar din prima, asa ca totul poate duce la intarzierea in crestere si chiar lipsa bobocilor.

De aceea - mare atentie la plantare: locul trebuie sa fie insorit, sa nu balteasca la ploi si sa nu fie cotropit de alte plante alaturate.


Apropos, de la ultimul capacel de ingrasamant au trecut cateva saptamani... ma duc sa le mai pun :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu