- "Caracteristici
- perioada înfloritului: mijlocie
- mărime medie fruct: 160 g
- formă: sferico-conică
- culoare: striată
- gust: bun
- perioada de maturare: octombrie" (Sursa: http://pepinieraszekely.ro)
- "Portaltoi SALBATIC. Soi obtinut in Franta la Statiunea Angers si introdus in cultura in anul 1977, apoi licentiat si autorizat pentru productie la noi in tara din 1993. Provine din incrucisarea soiului Jonathan cu un hibrid complex (621-1) purtator al genei de rezistenta Vf, mostenita de la Malus floribunda 821. Pomul de vigoare mare, cu ramificare buna si rodire pe formatiuni lungi si scurte. Prezinta rezistenta la rapan, dar are o usoara sensibilitate la fainare. Productia este constanta si poate atinge usor 30-40 t/ha. Fructul este mijlociu spre mare, de 150-180 g, usor tronconic, cu pielita verde galbuie, acoperita cu rosu oranj pe 2/3 din suprafata, cu aspect atragator. Pulpa este ferma, suculenta, usor acidulata, cu aroma specifica si gust bun. Epoca de coacere si consum : de la inceputul lunii octombrie pana in martie." (Sursa: http://www.4garden.ro).
- Pomul este de vigoare mare, cu coroana deasă compactă, fructifică pe ramuri lungi, este precoce şi foarte productiv. Este imun la rapăn (Vf) şi parţial rezistent la făinare. Fructul este sferic uşor aplatizat, de 150-180 g, are culoare zmeurie, pulpă fermă, suculentă, uşor acidulată, cu aroma specifică. Epoca de coacere: sfârşitul lunii septembrie. Perioada de păstrare: în condiţii de depozit se poate păstra până în aprilie-mai.
- "Măr de iarnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie sau mare (170 - 180 g), de formă sferică turtită. Coaja de culoare rosie, cerată. Pulpa alb-gălbuie, tare, crocantă. Gust dulceag, raport armonios zahăr/acid.
Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie sau mare, coroană usor turtită. Ramurile au tendinta de a fi pendente. Fructifică foarte devreme si abundent încă din primii ani.
Maturitatea de consum: se recoltează la sfârsit de septembrie, început de octombrie. Se poate depozita până în februarie." (Sursa: http://www.pepinierelehida.bizoo.ro)
Si uite asa s-a zis cu impresia mea ca sunt soiuri romanesti. Dar macar sunt fericita ca sunt din pepiniera romaneasca. Pe care o s-o mai solicit ocazional, daca am probleme, zic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu