joi, 31 mai 2012

Culorile

Culorile reprezinta noi dimensiuni si puncte de interes adaugate gradinii tale. Fie ca este vorba de flori sau arbusti disparati (trandafiri, iasomie, levantica, gladiole etc.) fie ca vorbim de aranjamente complexe, culorile trebuie atent alese pentru a corespunde planului si tematicii alese. Trebuie avut in vedere si efectul optic pe care il ofera fiecare culoare: culorile calde (rosu, portocaliu sau galben) apropie si pot aduce fara sa vrea un obiect catre privitor, in timp ce nuantele reci (verde, albastru) sau pastelurile ofera perspectiva, indepartand obiectele si aranjamentele. De asemenea, nuantele de gri, negru si alb, considerate neutre, pot fi utilizate cu succes pentru fundaluri, avand grija ca acestea se potrivesc de minune cu tonuri deschise in fata.

Ca un pont pentru gradinile amenajate pe suprafete mici, pentru a da senzatia de spatiu, se folosesc pe fundal plante cu textura fina a foliajului, in culori deschise iar catre privitor – plante in nuante inchise si mai dure ca aspect.

Culorile se folosesc si pentru a atrage privirea catre o anumita zona, pentru a crea un punct de interes, pentru a directiona atentia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu